vrijdag 22 oktober 2010

Diamonds are a girls best friend

Diamanten hebben een prachtige natuurlijke schittering. In zowel natuurlijk licht als kunstlicht lijkt je diamant bijna licht te geven. Het licht wordt door de vele gladde oppervlakten prachtig weerkaatst. Diamant is de hardste natuurlijke stof op aarde. Als je ze goed verzorgd, blijven je diamanten lang je beste 'friends'. De beste tips op een rij:

1. Zoals bij veel sieraden geldt deze tip ook voor diamanten: bewaar je kostbare diamenten los van elkaar. Bijvoorbeeld gewikkeld in een stoffen doek in een sieradendoosje.
2. Door stoffen in de buitenlucht en aanrakingen van de huid kan de diamant zijn schitterling verliezen. Schoonmaken gaat heel eenvoudig. Gebruik een doekje met wat water en zeep. Wrijf ze daarna op met een zachte doek en de schittering is weer terug.

3. Is het vuil tussen de spleetjes terechtgekomen? Gebruik dat een tandenborstel om tussen deze moeilijke plekjes te komen. Lukt het niet met water en zeep, gebruik dan een met water verdunde ammoniak oplossing.

4. Heb je een diamenten sieraad, bijvoorbeeld een ring of een hanger? Breng het juweel dan eens per jaar naar een juwelier. Deze kan controleren of het diamant nog goed op de ring of in de hanger bevestigd is. Zo voorkom je dat je de diamant verliest.
5. Vraag de juwelier ook naar de mogelijkheden voor professionele reiniging. Een oude diamant dient met zorg gereinigd te worden. Dit kan bijvoorbeeld met stoom of ultrasone golven.

0 reacties:

Een reactie posten